Mládežníci klubu se činí.

Naši mladí členové se letos, pod vedením cvičitele Lea Bači mladšího, poprvé účastní celého seriálu Morava Cup mládeže. Leo dal v zimě kolem sebe dohromady skupinu dětí, ktera absolvovala tréninky v indooru a po té i venku. A tento přístup již přináší své ovoce a výsledky dětí nejsou vůbec špatné.

Dětská tour zahrnuje 14 turnajů a již na prvních byly výsledky našich mladých velmi dobré. První turnaj v Šilheřovicích provázelo neuvěřitelně nepříznivé počasí. Velká zima a neustálý déšť provázely mladé golfisty po celý den. My starší bychom to asi vzdali, ale mládežníci to vydrželi a dosáhli pěkných výsledků.

  • Anika Bolčíková v kategorii 13-14 let zahrála 95 ran a skončila na 10.místě (zlepšila HCP z 23,4 na 21,4).
  • V nejpočetněji obsazené kategorii 7-12 let skončil Matěl Bača 16., Lukáš Korytář 19. a Ernest Bogar dělený 33.
  • V kategorii 13-16 let obsadila Hanka Šťastná 10. místo (zlepšila HCP z 54 na 38) a Kryštof Kupčík 14.místo.
  • Na vynikajícím 2.místě se v kategorii benjamínků umístil Jakub Čechák.

Po týdení pauze pokračovala tour na hřišti Austerlitz ve Slavkově. Počasí ze Šilheřovic zanechalo stopy i na našem týmu. Někteří se tohoto turnaje nemohli ze zdravotních důvodů zúčastnit. Ti co přijeli však zaznamenali velmi kvalitní výsledky. Jakub Čechák v benjamíncích exeloval a svou kategori vyhrál. Matěj Bača skončil ve své kategorii 13. a Ernest Bogar 20. (zlepšil si HCP z 54 na 52). Polepšili si také 7. Hanka Šťasná a 10. Kryštof Kupčík (Velké zlepšení HCP z 50 na 35,5).

3.6. pokračovala tour na hřišti Jezera v Ostrožské Nové Vsi. Již uzdravený Lukáš Korytář zahrál 97 ran a obsadil ve své kategorii 8.místo (posunul HCP ze 41 na 34,5). Nádherný pocit si zažil Matěj Bača, který na jamce č.5 zahrál míček z 90 metrů přímo do jamky. Odvezl si za to cenu za ránu dne. I tato skvělá rána měla vliv na jeho výsledek. Zahrál 102 ran a obsadil 16.místo (zlepšil HCP na 38). Ernest Bogar vylepšil HCP na 49 a obsadil 21.místo. Hance Šťasné v kategorii 13-16 letých unikly stupně vítězů pouze o chloupek. Obsadila 5. místo a opět snížila HCP, tentokrát na 34,5. Jakub Čechák v benjamíncích opět bojoval ve špičce, ale tentokrát se musel spokojit s 2.místem.

Výsledky Morava Cupu po 3 turnajích:

  • benjamínci: Jakub Čechák dělené 1.místo
  • 7-12 let : Matěj Bača 7.místo, Ernest Bogar 10.místo, Lukáš Korytář 24.místo
  • 13-16 let: Hanka Šťastná 5. místo, Kryštof Kupčík 13. místo

Anika Bolčíková a Sára Struhařová zatím odehrály jen jeden turnaj.

Přejme našim mladým hodně úspěchů v dalších turnajích.Je vidět,že jejich poctivá práce a hlavně práce a obětavost cvičitele Lea Bači přináší výsledky a oživení do našeho klubu.My starší bychom se měli přiučit.